V Bratislave predstavili prvú etapu nosného dopravného systému

NETKY.SK • 18 Február 2013, 08:07 • 2 min
V Bratislave predstavili prvú etapu nosného dopravného systému

V Bratislave predstavili prvú etapu nosného dopravného systému - Doprava V Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca dnes bratislavský magistrát predstaví verejnosti projekt prvej etapy nosného dopravného systému aj rekonštrukciu Starého mosta. Prezentácia sa

slovakia

left justify in out

img

 V Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca dnes bratislavský magistrát predstaví verejnosti projekt prvej etapy nosného dopravného systému aj rekonštrukciu Starého mosta. Prezentácia sa začne o 18.00 h.

Prvá etapa nosného systému počíta s vybudovaním koľajovej trate zo Šafárikovho námestia v Starom Meste po petržalskú Bosákovu ulicu. Súčasťou projektu je rekonštrukcia Starého mosta, ktorý bude slúžiť nielen pre verejnú dopravu, ale aj cyklistov, či ako promenáda pre chodcov. Projekt počíta tiež s rozšírením estakády na Einsteinovej ulici a vybudovaním novej pri bývalom štadióne petržalskej Artmedie.

Súťaž vyhlásilo mesto koncom januára a hodnota zákazky, ktorú bude Bratislava primárne financovať z európskych fondov, je viac ako 68 miliónov eur bez DPH. Rekonštrukcia mosta si vyžiada z tejto čiastky približne 35 miliónov eur. Víťaz jedného z rozhodujúcich strategických tendrov samosprávy bude zaviazaný zrealizovať stavebné práce do 24 mesiacov. Bratislava je totiž viazaná európskymi pravidlami, keď prijímateľ nenávratnej finančnej pomoci je povinný vyúčtovať projekt do konca roka 2015. 

Na prezentácii sa zúčastnia primátor Milan Ftáčnik, hlavný dopravný inžinier Tibor Schlosser i generálny riaditeľ spoločnosti METRO Bratislava Peter Ivan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies