V Bratislave predstavili kuchársku knihu Recepty od diplomatov z 27 krajín

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 19:04 • 2 min
V Bratislave predstavili kuchársku knihu Recepty od diplomatov z 27 krajín

BRATISLAVA - Medzinárodnú kuchársku knihu v slovenskom jazyku "Recepty od diplomatov z 27 krajín" prezentovali dnes za účasti predstaviteľov veľvyslanectiev pôsobiacich na Slovensku, ktoré sa zapojili do tohto projektu.

slovakia

left justify in out

Knihu uviedli do života v Národnom salóne vín SR v Múzeu vinohradníctva v Bratislave pri príležitosti osláv 20. výročia novín v anglickom jazyku The Slovak Spectator.
     

Knihu do slovenčiny preložila Zuzana Vilikovská, autorské články napísala Beata Balogová. Autormi fotografií sú Jana Liptáková a Ján Pallo. Vytlačili ju v alfa PRINT, s.r.o.
     

Obsah 112-stranovej knihy vznikol na základe spolupráce novín The Slovak Spectator so zahraničnými veľvyslanectvami so sídlom v Bratislave a vo Viedni. Realizácia projektu trvala takmer dva roky.
     

Nová kuchárska kniha obsahuje recepty na predjedlá, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dezerty, jedlá s mäsom i bez mäsa, ako i recepty jedál s rybami a morskými plodmi. Recepty boli vybrané tak, aby si ich záujemcovia mohli pripraviť zo surovín dostupných v obchodoch na Slovensku. 
     

Ako uvádza názov novej kuchárskej knihy, svojimi receptami do nej prispeli diplomati z 27 krajín. Sú to Belgicko, Brazília, Bulharsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Chorvátsko, India, Indonézia, Írsko, Izrael, Japonsko, Kanada, Kórejská republika, Maďarsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Švajčiarsko, Taliansko, Turecko, USA a Veľká Británia.
     

Kuchár japonského veľvyslanca napríklad prezradil v knihe postup, ako uvariť dokonalú suši ryžu. Izraelský ambasádor odporúča pri príprave svojho receptu slovenské pivo, čitateľ sa tiež dozvie, ako vznikol originálny recept na Cézar šalát, alebo pri ktorom tradičnom recepte z Veľkej Británie možno použiť slovenskú bryndzu.
     

Medzi receptami z Grécka figuruje gemista (plnené paradajky a papriky s ryžou), recepty na rôzne cestoviny i jedlá zo zemiakov. Portugalskú kuchyňu približujú jedlá z mäsa, hlavne bravčoviny a jahňaciny, ako i pokrmy z rýb a zeleniny. Čitateľ v knihe nájde tiež recepty na estónsky zemiakový šalát či dusenú kyslú kapustu, nórske jedlá z rýb a mäsa, grilované jedlá z USA či brazílsku tekvicu plnenú krevetami a takisto recepty na chutné dezerty z rôznych krajín.
     

Záujemcovia si knihu "Recepty od diplomatov z 27 krajín" môžu kúpiť osobne v predajni Petit Press na Lazaretskej ulici 12 v Bratislave, v kníhkupectvách Martinus, alebo online na stránkach www.obchod.petitpress.sk a www.martinus.sk.
     

The Slovak Spectator sú jediné noviny v anglickom jazyku prinášajúce informácie o Slovensku nepretržite od roku 1995. Publikuje ich vydavateľstvo The Rock, s.r.o., Bratislava, ktoré tiež vydáva špecializované tituly v anglickom jazyku z oblasti podnikateľského prostredia, cestovateľskú príručku Spectacular Slovakia a iné. Stránka www.spectator.sk je jediný portál svojho druhu, ktorý denne prináša informácie zo všetkých oblastí diania na Slovensku v anglickom jazyku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies