V Bratislave pre hmlu nepristálo niekoľko letov, situácia sa zlepšila

NETKY.SK • 20 November 2012, 12:02 • 2 min
V Bratislave pre hmlu nepristálo niekoľko letov, situácia sa zlepšila

V Bratislave pre hmlu nepristálo niekoľko letov, situácia sa zlepšila - Doprava Počas dnešného dopoludnia nepristáli na bratislavskom letisku pre zlú viditeľnosť tri lety, z toho dva pravidelné. Hmlisté počasie ovplyvnilo aj jeden súkromný let, všetky ost

slovakia

left justify in out

img

Počas dnešného dopoludnia nepristáli na bratislavskom letisku pre zlú viditeľnosť tri lety, z toho dva pravidelné. "Hmlisté počasie ovplyvnilo aj jeden súkromný let, všetky ostatné už boli v Bratislave riadne vybavené," konštatovala pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická s tým, že aktuálne sa viditeľnosť na letisku zlepšila a lietadlá už pristávajú v Bratislave.
      Pravidelná linka z egyptskej Hurghady bola presmerovaná do Budapešti a lietadlo z Londýna pristálo v Brne. "Cestujúci, ktorí mali z Bratislavy odletieť do Londýna, boli pozemnou dopravou na náklady leteckej spoločnosti prevezení do Brna. V prípade linky z Bratislavy do Hurghady zatiaľ dopravca nerozhodol, či bude linka s meškaním vybavená z Bratislavy alebo z diverzného letiska v Budapešti," vysvetlila.
      "Rozhodnutie odklonu lietadla na iné letisko je plne v kompetencii kapitána lietadla, pričom diverty sú bežnou súčasťou leteckej dopravy," podotkla Madunická. Dodala, že letecké spoločnosti sa však snažia minimalizovať ich počet, nakoľko pre ne predstavujú dodatočné náklady v podobe zabezpečenia náhradnej, obvykle pozemnej dopravy do pôvodnej cieľovej destinácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies