V Bratislave plánujú postaviť centrum pre utečencov aj s mešitou

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:45 • 2 min
V Bratislave plánujú postaviť centrum pre utečencov aj s mešitou

BRATISLAVA – Umiestnenie utečencov na Slovensku je momentálne jednou z najhorúcejších tém. Podľa posledných informácií by sme mali prijať 10 sýrskych kresťanov a dočasne aj 500 utečencov z Rakúska. Podľa týždenníka Trend chce súkromná firma postaviť centrum pre utečencov v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Integračné centrum pre utečencov by mal vyrásť na Teslovej ulici v bratislavskej mestskej Časti Ružinov. Zatiaľ ide len o štúdiu, takže investor musí presvedčiť o správnosti tejto stavby.

 

 

 

„Súčasnú situáciu, keď očakávame vlny prisťahovalcov z rôznych kultúrnych prostredí, treba chápať ako výzvu a novú príležitosť. Jednak môžu vzniknúť podnikateľsky úspešné projekty či nové firmy na pokrytie požiadaviek novovznikajúcich sociálnych zoskupení. Hlavne ale treba imigrantov začleniť do spoločnosti tak, aby sme eliminovali nedostatok pracovných síl, najmä z pohľadu demografického vývoja Slovenska," povedal pre týždenník konateľ investorskej firmy Miroslav Kožuch.

 

Centrum by malo ubytovať 500 utečencov a malo by sa skladať s dvoch častí – jedna by mala mať 6 a druhá 9 poschodí a prepojené by boli na prízemí. V komplexe by mali mať zabezpečeného lekára, aj rôzne aktivity a dokonca by sa tam mala nachádzať aj mešita.

 

Kaliňák podpísal memorandum o prijatí utečencov: Z Rakúska ich príde 500

 

Na Slovensku bude môcť ostať 100 sýrskych kresťanov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies