V Bratislave padol rekord, namerali viac ako 39° C

NETKY.SK • 9 August 2013, 06:30 • 2 min
V Bratislave padol rekord, namerali viac ako 39° C

BRATISLAVA - V Bratislave padol včera teplotný rekord, na dvoch staniciach namerali teplotu vzduchu 39,2° C. Ako informoval klimatológ zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Pavel Faško, v hlavnom meste ešte nikdy nenamerali viac ako 39° C.

slovakia

left justify in out

"Dnes popoludní na automatických meteorologických staniciach na Kolibe a na letisku vystúpila teplota vzduchu na 39,2° C," povedal Faško. Doteraz platil absolútny rekord maximálnej dennej teploty vzduchu pre Bratislavu z Koliby z 20. júla 2007, a to 38,9° C.

Najvyššie dnes vystúpila teplota vzduchu v Senici, kde neskoro popoludní namerali 39,6° C. "V aktuálnej vlne horúčav dnes popoludní na niektorých automatických meteorologických staniciach Slovenska teploty vzduchu prekročili hranicu 39,1° C. Táto hodnota bola doteraz platným celoslovenským rekordom maximálnej dennej teploty vzduchu pre mesiac august a bola nameraná 13. augusta 2003 v Stupave,“ dodal Faško. Podobne ako v Bratislave, aj na niektorých iných staniciach na Slovensku padali teplotné rekordy, napríklad v Prievidzi namerali takmer 38° C a v Dolnom Hričove takmer 37° C. Na týchto dvoch staniciach nikdy nebolo počas ich prevádzky tak teplo, ako práve dnes. „Pre úplnosť pripomínam, že uvedené hodnoty sú prebraté z automatických meteorologických staníc. Analýzy kompletných výsledkov meteorologických meraní na Slovensku z dnešného dňa budeme mať k dispozícii v piatok ráno, kedy ich doplníme aj o výsledky meraní z klasických meteorologických staníc,“ doplnil klimatológ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies