V Bratislave otvorili veľtrh štúdia a kariéry Akadémia&Vapac

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:54 • 2 min
V Bratislave otvorili veľtrh štúdia a kariéry Akadémia&Vapac

BRATISLAVA - V bratislavskej Aegon aréne NTC dnes otvorili 20. ročník veľtrhu štúdia a kariéry Akadémia&Vapac. Podujatie bude trvať do štvrtka 13. októbra a uskutoční sa pod záštitou podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča. Informovala o tom vedúca tlačového a politického oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Jana Cappello s tým, že na slávnostnom otvorení sa zúčastnili vedúci Zastúpenia Európskej komisie Dušan Chrenek, minister školstva Peter Plavčan, prezident rektorskej konferencie Rudolf Kropil aj riaditeľka veľtrhu Daniela Kráľovičová.

slovakia

left justify in out

Dušan Chrenek vo svojom príhovore zdôraznil, že študenti stredných škôl práve teraz prijímajú jedno z dôležitých životných rozhodnutí, ktorým je výber štúdia na vysokej škole. Veľtrh im podľa neho pomôže zorientovať sa v tom, aké majú možnosti. Poukázal aj na to, že kvalita vzdelania je kľúčová pre ďalší rozvoj Európskej únie. "Na to, aby Európa mohla úspešne súťažiť na svetovom trhu potrebuje kvalitných, vzdelaných ľudí, ktorí prichádzajú s novými nápadmi a inováciami. Vo vzdelávacom procese môžu študenti využiť aj široké možnosti, ktoré im ponúka Európska únia. Dobrým príkladom je študentský výmenný program Erasmus," zdôraznil Chrenek s tým, že vďaka programu Erasmus majú študenti možnosť zlepšiť svoje jazykové schopnosti, poznať iné kultúry a obohatiť svoj osobný a profesijný život.

 

Program podľa neho využilo už viac ako 20-tisíc Slovákov. Chrenek tiež zdôraznil, že voľba vzdelania je významná pre každého jedného študenta a kvalitné vzdelanie zvyšuje cenu mladých na trhu práce.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies