V Bratislave otvorili knižný veľtrh Bibliotéka 2012

NETKY.SK • 8 November 2012, 14:45 • 2 min
V Bratislave otvorili knižný veľtrh Bibliotéka 2012

V Bratislave otvorili knižný veľtrh Bibliotéka 2012 - Kultúra Dnes dopoludnia sa v bratislavskej Inchebe otvorili brány knižného veľtrhu Bibliotéka. Počas štyroch dní tu takmer 150 vystavovateľov ponúka svoje najnovšie knižné produkty pre všetky vekové sk

slovakia

left justify in out

Dnes dopoludnia sa v bratislavskej Inchebe otvorili brány knižného veľtrhu Bibliotéka. Počas štyroch dní tu takmer 150 vystavovateľov ponúka svoje najnovšie knižné produkty pre všetky vekové skupiny. Od samotného otvorenia sa podujatie teší veľkému záujmu detských aj dospelých návštevníkov.

img
 


„Slovart prichádza na Bibliotéku s vierou, že záujem o knihy medzi ľuďmi je stále rovnaký alebo aj väčší a dúfame, že tie štyri dni nám to potvrdia. Veľmi veľa kníh vyšlo v poslednom mesiaci, alebo tesne pred Bibliotékou, navyše sme veľmi poctení, že do Bratislavy príde Meir Dhalev, náš obľúbený spisovateľ, štyri jeho knižky doteraz vyšli a myslím, že jeho čitatelia sú zároveň jeho veľkými fanúšikmi a dúfam, že aj táto návšteva prispeje k tomu, že viac ľudí na Slovensku siahne po tých knihách, lebo sú naozaj krásne. Veľkou úlohou nás všetkých, ktorí pracujeme s knihami, je udržať ten záujem aj pre mladšiu generáciu, čo nie jednoduché, lebo tých pokušení je mnoho. Stále si myslím, že čítanie, či už papierové alebo elektronické nie je na úpadku,“ povedal pre TASR riaditeľ vydavateľstva Slovart Juraj Heger.

„Každý knižný veľtrh je pre nás dôležitý, či už doma alebo v zahraničí, jeseň je to obdobie, keď vydavatelia prichádzajú s novinkami, aj tu chcem upozorniť na niektoré tituly z dielne domácich aj zahraničných autorov, medzi nimi novú knižku Borisa Filana Zabíjačka a iné rozkoše, Štyri hostiny izraelského autora Meira Shaleva, nová kniha Maxima E. Matkina Žiadne prudké pohyby či nová detektívka Dominika Dána Uzol. Určite zaujme aj kniha Borisa Kasaja Ten dom je jedna veľká katastrofa,“ doplnila pre TASR PR manažérka vydavateľstva Zuzana Kolačanová.

„Bibliotéka je najväčší knižný veľtrh na Slovensku, bez ktorého si začiatok novembra už ani nevieme predstaviť. Nielen my ako vydavateľstvo, ale každoročne sa naň tešia aj stovky, možno tisícky čitateľov, ktorí na Bibliotéku prichádzajú za svojimi obľúbenými autormi. Aj tento rok sme pre čitateľov pripravili celý rad knižných pochúťok, medzi nimi napríklad nový triler Jozefa Kariku Na smrť, román Andrey Coddington Predohra, knihu Emmy Tekelyovej Dámy, koniec trapasom, roztomilú detskú knihu Tamary Heribanovej Misia Eva, prísne tajné, či úplne novú kuchársku knihu Silvie Pilkovej Poklady slovenskej kuchyne,“ uviedla pre TASR PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

img
 

Medzi horúcimi novinkami podľa jej slov nechýba ani nový román slovenskej autorky Táne Keleovej-Vasilkovej s názvom Tá druhá. Hlavnou postavou príbehu je Róbert. Jeho manželka je presvedčená, že ich manželstvu nič nechýba, Milenka Daniela verí, že sa čoskoro rozvedie a bude po jej boku. Každá z nich je tá druhá, ktorá bude prvou? V priebehu novembra si vydavateľstvo Ikar zapíše ojedinelý rekord, keďže spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslávi 20. novembra prvý milión predaných výtlačkov.

Zároveň s otvorením veľtrhu začali aj sprievodné podujatia na troch diskusných pódiách, prvými témami boli Eurostory - hľadanie našej multikultúrnej minulosti, workshop Chemické laboratórium do každej školy a systém do školstva či diskusia ku knihe Slovensko v 20. storočí (3. zväzok) v medzivojnovom Československu 1918-1939 za účasti editorov knihy.

Zdroj: TASR

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies