V Bratislave odštartovali práce na najviac zničenej časti cesty na Krasinského

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:27 • 2 min
V Bratislave odštartovali práce na najviac zničenej časti cesty na Krasinského

BRATISLAVA - V bratislavskom Ružinove už čoskoro pribudne ďalšia komunikácia s novým asfaltovým povrchom. Tento týždeň totiž odštartovali práce na najviac zničenej časti cesty na Krasinského ulici. TASR informovala hovorkyňa mestskej časti Ružinov Miroslava Plesníková.

slovakia

left justify in out

Cesta na Krasinského ulici je jednou zo vstupných brán do miestnej časti Trnávka. Povrch cesty podľa Plesníkovej kompletnú výmenu už potreboval. "Na výmenu povrchu cesty sme získali dotáciu takmer 35.000 eur od Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý tento rok finančne podporil opravu komunikácií v správe mestských častí," priblížil starosta Ružinova Dušan Pekár.

 

Na Krasinského okrem nového asfaltového povrchu pribudnú aj bezbariérové obrubníky. Práce by mali byť hotové do 8. decembra.

 

V tomto roku ružinovská samospráva z vlastného rozpočtu vymenila povrch na štyroch cestách a piatich chodníkoch. "Jamy sú už minulosťou na komunikácii na Astrovej, Pažítkovej, Liptovskej a Oravskej, kde došlo aj k úprave parkovacích miest," uviedla Plesníková. Nový povrch dostali chodníky na Bachovej a Liptovskej ulici a okolo Bioparku na Ostredkoch.

 

Za uplynulých päť rokov Ružinov vymenil povrch na 31 cestách a 17 chodníkoch, a to za viac ako milión eur z rozpočtu mestskej časti i zo zdrojov súkromných firiem. Ide o sídliskové cesty 3. a 4. triedy, ktoré má v správe. Hlavné cestné ťahy 1. a 2. triedy zostávajú na pleciach magistrátu hlavného mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies