V Bratislave objasnili prípad podvodných ponúk na poskytnutie ubytovania

NETKY.SK • 20 November 2018, 15:28 • 2 min
V Bratislave objasnili prípad podvodných ponúk na poskytnutie ubytovania

BRATISLAVA – Polícia v Bratislave po niekoľkomesačnom vyšetrovaní obvinila 27-ročnú Dianu M. z okresu Piešťany z pokračovacieho zločinu podvodu spáchaného závažnejším spôsobom konania. Prípad sa týka podvodných ponúk na poskytnutie ubytovania.

slovakia

left justify in out

O tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Diana M. sa mala 8. septembra po predchádzajúcej elektronickej komunikácii ohľadom inzerátu o prenájme bytu, ktorý zverejnila na jednom z internetových portálov, dohodnúť na obhliadke jedného z bytov v Bratislave na ulici Ružová dolina.

 

"Obvinená následne s poškodeným mužom spísala zmluvu o nájme a prevzala od neho finančnú hotovosť za mesačný nájom ako aj depozit vo výške 550 eur. Po pár dňoch od uzavretia zmluvy, ešte pred termínom nasťahovania sa muža do bytu, však obvinená telefonicky kontaktovala poškodeného a uviedla mu, že od zmluvy odstupuje, pričom finančnú hotovosť mu zašle na bankový účet," spresnil Szeiff s tým, že k vráteniu financií však nedošlo a mužovi bola spôsobená škoda vo výške 550 eur.

 

Podobného konania sa mala obvinená dopustiť následne aj 9. až 11. septembra, kedy predstieraním vlastníckeho vzťahu k jednému z bytov na uvedenej ulici uviedla do omylu a následne vylákala od viacerých záujemcov o prenájom izby financie vo výške zhruba 2750 eur.

 

Obvinená čelí obvineniu z piatich skutkov, k spáchaniu ktorých malo dôjsť začiatkom mesiaca september.

 

"Obvinenej v prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov," podotkol Szeiff.

 

Polícia má podozrenie, že takýmto konaním môže byť poškodených viac osôb. Vyzýva preto ľudí, ktorí boli uvedení do omylu a bola im spôsobená škoda, aby sa obrátili na najbližšie policajné oddelenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies