V Bratislave nasnežilo, doprava je spomalená

NETKY.SK • 12 Február 2013, 07:46 • 2 min
V Bratislave nasnežilo, doprava je spomalená

V Bratislave nasnežilo, doprava je spomalená - Doprava Bratislavčania sa dnes prebudili do bieleho rána. Mesto má už za sebou tri celomestské zásahy, v teréne je všetkých 53 mechanizmov a od 4.

slovakia

left justify in out

imgBratislavčania sa dnes prebudili do bieleho rána. Mesto má už za sebou tri celomestské zásahy, v teréne je všetkých 53 mechanizmov a od 4.00 h čistia pracovníci mesta chodníky a zastávky MHD. Doprava na cestách je spomalená.

"Prvý celomestský zásah sme začali už o 21.30 h, išlo však len o posyp, o 1.30 h sa aj pluhovalo a ďalší zásah sme spustili ráno okolo 5.00 h,"uviedol pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. 

Hlavné cestné ťahy sú podľa jeho slov mokré a na vedľajších cestách je nová vrstva snehu."Komplikácie zaznamenávame počas rannej špičky najmä v kopcovitých častiach Bratislavy, na Kolibe, Dúbravke či v Karlovej Vsi. Aj keď je doprava spomalená, nemáme žiadne úseky, kde by bola pre novú nádielku snehu zastavená," priblížil hovorca s tým, že výrazné zápchy sa zatiaľ netvoria a vodiči len jazdia opatrnejšie.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre západné Slovensko výstrahu druhého stupňa pred snežením, mesto preto očakáva, že situácia na cestách sa môže počas dnešného dňa ešte zhoršiť. Bratislavčania by dnes podľa Andrassyho mali zvážiť cestovanie osobnými autami a rovnako odporúča, aby do hlavného mesta necestovali tí, ktorí nemusia. "Taktiež žiadame správcov nehnuteľností, aby si odhrabali sneh na svojich chodníkoch," dodal Andrassy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies