V Bratislave na jar pokračuje oprava električkovej trate z hlavnej stanice

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:32 • 2 min
V Bratislave na jar pokračuje oprava električkovej trate z hlavnej stanice

BRATISLAVA – Oprava električkovej trate z Hlavnej stanice Bratislava bude na jar pokračovať. Do leta by mala byť trať opravená až po Radlinského ulicu. Rekonštrukcia bude stáť 4 438 705 eur. Financovaná je z kohézneho fondu, 85 percent nákladov na modernizáciu preplatí Európska únia, 10 percent štát. Mesto sa bude na projekte podieľať piatimi percentami, teda sumou 221 935 eur. Uviedla to v rozhovore pre agentúru SITA hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

slovakia

left justify in out

Bratislavská radnica plánuje s prácami začať v apríli tohto roka. Na stavbu už majú dodávateľa, ktorý vzišiel zo súťaže. Električkovú trať by mali opraviť za tri mesiace. „Oprava sa týka úseku medzi Kýčerského a Radlinského ulicou a ide o rekonštrukciu električkovej trate a zastávok,“ priblížila Kratochvílová. Práce na trati opäť zastavia premávku električiek na hlavnú stanicu. Električky zo stanice jazdili len pár mesiacov, od vlaňajšieho novembra. Po rokoch totiž vrchnú časť nevyhovujúcej električkovej trate z hlavnej stanice opravili a opäť na ňu pustili električky.

 

Modernizácia časti trate nadväzuje na opravu úseku od hlavnej stanice po ministerstvo financií. Rekonštrukciu vrchného úseku trate vlani zabezpečil Dopravný podnik Bratislava. Oprava stála približne 1,2 milióna eur a zložili sa na ňu Dopravný podnik a investor rekonštrukcie predstaničného priestoru - spoločnosť Transprojekt. Práce trvali približne desať týždňov, električky začali z hlavnej stanice opätovne premávať 11. novembra 2014. Nadväzujúcu modernizáciu trate až po Radlinského pripravovalo ešte bývalé vedenie hlavného mesta. Na radnici vtedy hovorili, že aj zvyšok trate treba opraviť tak, aby mohla v budúcnosti nadväzovať na plánovanú podzemnú električkovú trať z hlavnej stanice. Tú sľúbila postaviť spoločnosť Transprojekt, ktorá stojí za projektom prestavby okolia hlavnej stanice. Investor však s prácami ešte nezačal, na uskutočnenie projektu má už len necelé dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona