V Bratislave musia odčerpávať vodu, v Píle riešia nebezpečný odpad

NETKY.SK • 9 Jún 2011, 09:55 • 2 min
V Bratislave musia odčerpávať vodu, v Píle riešia nebezpečný odpad

V Bratislave musia odčerpávať vodu, v Píle riešia nebezpečný odpad

slovakia

left justify in out

img

Silná búrka, ktorá dnes v ranných hodinách zasiahla západne Slovensko, si vyžiadala viaceré zásahy hasičov. V Bratislavskom kraji dnes museli odčerpávať vodu v lokalite Lamač a Dúbravka. V druhej zo spomínaných mestských častí bol zaznamenaný výjazd aj pre popadané stromy. "Enormný zásah zatiaľ zaznamenaný nie je. V priebehu posledných dvoch hodín sú asi tri výjazdy, čiže Bratislava je pokojná," uviedla pre TASR hovorkyňa Prezídia HaZZ SR Silvia Jančovičová.
      Problémy s dažďovou vodou museli hasiči riešiť aj v Karlovej Vsi. Okrem zatopených dopravných komunikácií vážna situácia vznikla na Gaštanovej ulici, kde padnutý strom poškodil plynovodnú prípojku.
      Najzložitejšia je aj naďalej situácia v obci Píla, kde spolu s hasičmi zasahujú aj vojaci. Rozsiahle povodne zničili nielen okolitú dopravnú infraštruktúru, ale tiež približne 60 obytných domov. V obci zriadili krízový štáb, ktorý rieši náhradné osvetľovanie a zabezpečenie elektriny. Značnou hrozbou je aj nebezpečný odpad, ktorý predstavujú predovšetkým uhynuté zvieratá.
      V Košickom kraji hasiči zasahovali v súvislosti s nepriaznivým počasím predovšetkým v prípadoch popadaných stromov na cestách. Riešiť však museli aj poškodené elektrické vedenie a poškodené strechy domov. Ich trnavskí kolegovia sa sústredili hlavne na monitorovanie výšky hladiny vodného toku v okolí Horných Orešian.
      Celkovo Prezídium HaZZ zaznamenalo na Slovensku 91 výjazdov, čo predstavuje priemer bežného dňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona