V Bratislave dnes štartujú vianočné trhy

NETKY.SK • 23 November 2012, 08:00 • 2 min
V Bratislave dnes štartujú vianočné trhy

V Bratislave dnes štartujú vianočné trhy - Zaujímavosti Na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí dnes popoludní otvoria vianočné trhy. Na oboch námestiach rozžiaria vianočný stromček, Bratislavčania si budú môcť opäť pochutnať na sladkých dobrotách či punči

slovakia

left justify in out

img

Na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí dnes popoludní otvoria vianočné trhy. Na oboch námestiach rozžiaria vianočný stromček, Bratislavčania si budú môcť opäť pochutnať na sladkých dobrotách či punči a korčuliari sa pri národnom divadle po roku zase postavia na ľad. Dnes je klzisko zadarmo.

Rozsvecovanie vianočného stromčeka bude na Hlavnom námestí trochu netradičné. Asi 2000 žiaroviek rozžiari energia z bicykla, do pedálov stacionárnych dvojkolesových strojov budú šliapať olympionici bratia Hochschornerovci, triatlonista Richard Varga či herečka Jana Hubinská. Stromček rozsvietia o 16.30 h. 

Okrem vyše 80 stánkov na občerstvenie a darčeky bude na návštevníkov čakať aj otvárací koncert hudobného festivalu. Na Hlavnom námestí budú totiž až do ukončenia trhov prebiehať rôzne predstavenia. Do Bratislavy príde 46 súborov zo šiestich krajov Slovenska a vystúpi 1166 umelcov.

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí otvoria o hodinu neskôr, o 17.30 h. Každý Bratislavčan dostane na námestí prskavku a pred 18.00 h ju všetci zapália. Bojovať sa takto bude o vytvorenie nového rekordu. "Verím, že nás bude čo najviac a Staromestské vianočné trhy sa tak zapíšu do Slovenskej knihy rekordov," hovorí starostka Tatiana Rosová. 

Sladké dobroty, punč, či varené vínko si návštevníci trhov budú môcť zakúpiť v 13 gastrostánkoch. V ďalších 12 sa predstavia remeselníci s tradičnými vianočnými výrobkami a ozdobami, sviečkami, výrobkami z dreva, či darčekovo balenými výrobkami z medu. Medzi stánkami nebude chýbať ani ten charitatívny. "Každý, kto sa pri stánku pristaví, môže podať pomocnú ruku. Stačí si kúpiť čaj alebo punč a výťažok z ich predaja rozdelíme na dobročinné účely," vraví starostka.

Na staromestských trhoch si na svoje prídu aj milovníci kníh. V stánku Literárneho klubu sa im každý deň osobne prihovoria súčasní slovenskí spisovatelia. Vianočné trhy potrvajú na oboch námestiach do predvečera Štedrého dňa, do 23. decembra.

Súčasťou série predvianočných podujatí bude tiež Vianočný bazár 25. novembra v Starej tržnici, tradičná Vianočná kvapka krvi 7. decembra v Primaciálnom paláci, detské vianočné dielne (7. až 9. 12.) či Adventný benefičný koncert v Katedrále Sv. Martina 17. decembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies