V Bratislave dnes prebehne rokovanie Únie miest Slovenska

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 07:52 • 2 min
V Bratislave dnes prebehne rokovanie Únie miest Slovenska

Bratislava – Volení predstavitelia samosprávy miest Slovenskej republiky sa dnes po roku opäť zídu na 28. riadnom Sneme Únie miest Slovenska (ÚMS).

slovakia

left justify in out

Rokovanie najvyššieho orgánu únie sa uskutoční od 10.00 h v priestoroch Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca v Bratislave. TASR o tom informoval generálny sekretár ÚMS Milan Galanda.

 

Snem prerokuje aktualizáciu priorít a schváli návrh strategických cieľov pre roky 2017 až 2018. "Na naše rokovanie pozývame najvyšších ústavných činiteľov, zástupcov politických strán, partnerských združení, členov diplomatického zboru i predstaviteľov európskych inštitúcií," priblížil Galanda.

 

Hlavnými témami rokovania 28. snemu ÚMS bude pokračovanie reformy verejnej správy, posilnenie úlohy miest ako centier rozvoja regiónov, hospodárska a finančná stabilizácia územných samospráv a posilnenie vlastných zdrojov. Taktiež spravodlivé rozdelenie právomocí a zodpovednosti, rozvoj e-Governmentu, zvýšenie významu a pozície Bratislavy ako hlavného mesta SR.

 

Volení predstavitelia samosprávy miest SR prerokujú aj posilnenie úlohy miest s akcentom na implementáciu cieľov Dohovoru primátorov a starostov pre energiu a klímu a Stratégiu EÚ pre odolnú energetickú úniu. Témou snemu bude aj aktívna účasť na legislatívnom procese, orientácia na Európu i občana a rozvoj partnerských vzťahov doma i v zahraničí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies