V Bratislave dnes otvárajú svoje brány festivaly AnimeSHOW a GAME EXPO 2015

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:07 • 2 min
V Bratislave dnes otvárajú svoje brány festivaly AnimeSHOW a GAME EXPO 2015

BRATISLAVA - V bratislavskom Dome kultúry Ružinov sa dnes popoludní začína 8. ročník medzinárodného festivalu anime, mangy, japonskej kultúry, scifi a fantasy AnimeSHOW a 7. ročník výstavy a festivalu hier GAME EXPO. Ich trojdňový program ponúka návštevníkom desiatky prednášok na populárne témy, workshopy a diskusie či prezentácie knižných publikácií. Organizátori pripravili okrem nových priestorov viacero noviniek, ale sľubujú tiež tradičné atrakcie pre mládež aj dospelých.

slovakia

left justify in out

Hlavným ťahákom podujatia je opäť kostýmová súťaž s názvom Cosplay, v ktorej sa bude súťažiť o najlepší kostým hrdinu z filmov, komiksov, hier alebo anime. Víťaz poputuje v októbri do európskeho finále súťaže, ktoré sa bude konať v Londýne. Súčasťou programu je tiež obľúbená súťaž o najlepšieho speváka v karaoke. Súťažiaci môžu na festivale získať aj špeciálnu limitovanú edíciu konzoly PlayStation 4, ktorá bola uvedená na trh špeciálne k jej 20. výročiu.

 

Fanúšikovia festivalu sa môžu tešiť aj na stretnutie a fotenie so špeciálnym hosťom, ktorým je Pikachu - oficiálny maskot anime kultovej figúrky v nadživotnej veľkosti. V programe tradične nechýbajú fan-art či premietanie anime a hraných filmov. Tento rok sú v ponuke napríklad projekcie snímok Edge of Tomorrow, Expendables 3 a Socialistický Zombi Mord. Na svoje si prídu aj priaznivci kvízov, herných a kartových turnajov. V programe ďalej figuruje aj výstava retro konzol z 80. a 90. rokov či herných automatov z Japonska, ktoré si účastníci festivalu budú môcť vyskúšať zdarma. Medzi ťaháky podujatia patria tiež prezentácie herných vývojárskych štúdií Warhorse, Cauldron, Pixel Federation a Fun2Robots. Ako uviedol pre TASR Róbert Žittňan z občianskeho združenia Anime Crew, ktoré je organizátorom festivalov, priestor dostanú aj najznámejší slovenskí 'youtuberi'.

 

Festivaly otvoria svoje brány o 13.00 hodine a posledných návštevníkov vyprevadia v nedeľu 1. marca o 17.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona