V Bratislave dnes desiatky nadšencov preplávajú cez Dunaj

NETKY.SK • 4 September 2016, 10:00 • 2 min
V Bratislave dnes desiatky nadšencov preplávajú  cez Dunaj

BRATISLAVA - Niekoľko desiatok nadšencov dnes prepláva v Bratislave cez Dunaj.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom podujatia Trans Danube Swim 2016, ktoré sa začne o 14.00 h na Dvořákovom nábreží, chcú ukázať, že táto rieka je to najvzácnejšie, čo hlavné mesto má a dokáže poskytnúť nezabudnuteľný zážitok.     

 

"Dunaj, druhú najdlhšiu rieku v Európe, si nevážime tak, ako by sme mali. Iné veľké mestá ležiace na jeho toku už vedia, že Dunaj je jeden z najväčších pokladov, ktorý dáva životu v meste iný význam," tvrdia organizátori podujatia. Plávanie cez Dunaj podľa nich však neorganizuje nikto vo Viedni ani v Budapešti.   "Dnes je ten správny čas, keď nám rieka prináša najlepšie podmienky, aby sme si to mohli naplno užiť. Voda je najteplejšia, hladina má ideálnu výšku a slnko na nás stále intenzívne svieti," konštatujú organizátori. Cieľom plavcov bude petržalský breh Dunaja.

 

Počas akcie bude pozastavená lodná doprava. V pohotovosti bude zdravotná služba, vodní záchranári i potápači vo vode.

 

Prvé preplávanie cez Dunaj, v rámci Trans Danube Swim, zorganizovali nadšenci v roku 2014. Zúčastnilo sa ho okolo 100 plavcov. V minulom roku ich už bolo 400.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona