V Bratislave chcú požičiavať verejné bicykle

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 12:29 • 2 min
V Bratislave  chcú požičiavať verejné bicykle

V Bratislave chcú požičiavať verejné bicykle

slovakia

left justify in out

img

Systém, pomocou ktorého by si mohol Bratislavčan požičať bicykel na jednom mieste a vrátiť ho na inom, chce zaviesť bratislavský magistrát. Poslanci dnes jednohlasne schválili vyhlásenie obchodnej súťaže o najvhodnejší návrh systému požičiavania bicyklov. Mestská cyklistika by tak čiastočne odľahčila Bratislavu od zápch a problémov s parkovaním.

Hoci Bratislavčan nepríde do mesta bicyklom, vďaka systému sa bude môcť rýchlo presunúť z jedného miesta na druhé. Riaditeľ magistrátu Viktor Stromček dnes poslancom pripomenul, že cieľom mesta nie je získavať peniaze za stojiská. "Chceme rozvíjať cyklodopravu," dodal. Bratislava sa takúto službu pokúšala poskytovať už pre niekoľkými rokmi, projekt nevyšiel.

Mesto uvažuje, že v rámci prvej etapy v júli by vzniklo osem lokalít, a to Hviezdoslavovo námestie pri Novom moste, River Park, Šafárikovo námestie, Eurovea, Karloveské rameno, Sad Janka Kráľa, Aupark, lokalita Námestia Slobody Bratislava. V apríli 2013 by vznikli ďalšie tri stanice na Poštovej ulici, parkovisku Ekonomickej univerzity a na Železnej studničke.

Na jednom cyklostojisku by malo byť pritom minimálne desať bicyklov, ktoré budú špeciálne upravené, chránené proti rozmontovaniu a zničeniu, prispôsobené celoročnej prevádzke a so systémom uzamykania v stojane.

Súťaž chce mesto vyhlásiť do 19. marca. Od tohto dňa do 27. apríla si bude možné prevziať súťažné podmienky aj doručiť návrhy. Tie sa budú vyhodnocovať 3. mája, vybraného účastníka bude ešte musieť schváliť mestské zastupiteľstvo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies