V Bratislave by mali pribudnúť cyklotrasy, doplnia takzvaný východný okruh

NETKY.SK • 28 September 2016, 08:26 • 2 min
V Bratislave by mali pribudnúť cyklotrasy, doplnia takzvaný východný okruh

BRATISLAVA - Vo východnej časti Bratislavy majú vzniknúť nové cyklotrasy. Spájať by mali Vrakuňu, Podunajské Biskupice, Rovinku, Most pri Bratislave a Ivanku pri Dunaji s existujúcou cyklotrasou Jurava. Vyplýva to z projektovej dokumentácie, ktorú dokončilo združenie Euroregión dunajskej iniciatívy (EDI).

slovakia

left justify in out

 "Projektovaná cyklotrasa má doplniť takzvaný východný cyklistický okruh," informoval Vladimír Pálfi, riaditeľ EDI.

 

Združenie reagovalo na výzvu na podanie žiadostí o poskytnutie dotácie na projekt ministerstvom dopravy.

 

Euroregiónu bola pridelená dotácia na prípravu projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a tiež projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie pre cyklistickú trasu. "Dnes môžeme oznámiť, že projekt je úspešne zrealizovaný s výsledkami prevyšujúcimi pôvodné očakávania," spresnil Pálfi.

 

"Je to alternatíva voči veľkým dopravným zápcham, ale aj možnosť cykloturistiky vo voľnom čase," povedal starosta Vrakune Martin Kuruc. Vrakuňa uskutočnila v poslednom čase niekoľko cyklistických projektov. Po oprave Vrakunskej promenády pri Malom Dunaji pribudlo nové cyklistické značenie na Malodunajskej ulici a začína sa rozširovať chodník pre cyklistov vo Vrakunskom lesoparku.

 

Možnosti financovania výstavby cyklotrasy sú podľa neho viaceré: cezhraničná spolupráca, integrovaný regionálny operačný program, rozpočet mesta či samosprávneho kraja. "Bratislavu v blízkej budúcnosti čakajú výzvy na získanie prostriedkov z eurofondov. To najdôležitejšie je mať pripravené projektové dokumentácie," vysvetlil Pálfi.

 

EDI už v minulosti uskutočnil viacero cyklistických projektov - cykloklietku na hlavnej stanici, informačné cyklistické tabule, cykloodpočívadlá či projektovú dokumentáciu na cyklotrasu Pekná cesta – Alstrova v Rači. Na tú v súčasnosti prebieha územné konanie. Stavať by sa mala z Integrovaného regionálneho operačného programu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies