V Bratislave budú zrejme dve pravicové koalície

NETKY.SK • 15 August 2014, 13:00 • 2 min
V Bratislave budú zrejme dve pravicové koalície

BRATISLAVA - Pravicové koalície v Bratislave na poslancov mestského zastupiteľstva budú zrejme dve.

slovakia

left justify in out

Prvou má byť podľa informácií agentúry SITA koalícia KDH, OĽaNO, SaS, NOVA, ku ktorej sa pridajú aj menšie politické strany OKS, KDS a zrejme aj Strana maďarskej komunity. Ku koalícii sa možno pridá aj Zmena zdola Jána Budaja, s ktorou by mali viesť členovia koalície rokovania na budúci týždeň. Táto koalícia nebude však mať spoločného kandidáta na primátora. Je však dohoda, že strany tejto koalície buď podporia Milana Kňažka alebo nevyjadria podporu žiadnemu kandidátovi na primátora.

 

Druhou pravicovou koalíciou má byť podľa informácií agentúry SITA zoskupenie trojice strán Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS. Zatiaľ však na jej vytvorení nevznikla dohoda. Tieto strany sa zatiaľ ani nedohodli na kandidátovi na primátora Bratislavy. 

 

Starostov, primátorov a poslancov zastupiteľstiev obcí a miest budeme voliť v sobotu 15. novembra. O hlasy voličov môžu bojovať aj nezávislí kandidáti, tí však musia ku kandidačným listinám dodať i petície podpísané voličmi podporujúcimi ich kandidatúru. Potrebný počet podpisov upravuje zákon podľa veľkosti obce. Podľa zákona o voľbách do orgánov samosprávy obcí musia politické strany a nezávislí kandidáti, ktorí sa chcú 15. novembra v komunálnych voľbách uchádzať o hlasy voličov, podať kandidačné listiny miestnym volebným komisiám do 21. septembra. Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Vedenie kampane mimo tohto času zákon zakazuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies