V Bratislave budú súťažiť najsilnejší muži sveta

NETKY.SK • 6 Október 2010, 12:17 • 2 min
V Bratislave budú súťažiť najsilnejší muži sveta

V Bratislave budú súťažiť najsilnejší muži sveta

slovakia

left justify in out

img

Strongman Champions League (SCL) Slovakia 2010 má ôsmu tohtoročnú zastávku v Bratislave. Najsilnejší muži z celého sveta sa v hlavnom súťažnom programe predstavia v nedeľu 10. októbra na Dunajskej promenáde pri nákupnom centre Eurovea o 15.00 h.
V prestížnej Lige majstrov najsilnejších mužov sveta o získanie svetového pohára sa divákom a priaznivcom športu ťažkých atlétov predstavia borci, ako sú anglický 186-kilogramový obor Terry Hollands, Američan Matt Wannat, ukrajinský reprezentant Konstantin Ilyin, Srb Ervin Katona a mnohí ďalší. Niekoľkonásobný najsilnejší muž sveta Zydrunas Savickas z Litvy, ktorý sa zranil na tohtoročnom World Strongest Man, v štartovej listine nefiguruje. Slovenské farby bude hájiť trojica reprezentantov Braňo Golier, Igor a Michal Petrík. Ako dnes na tlačovej besede uviedol starosta Ružinova Slavomír Drozd, v Bratislave sa liga silných mužov koná po druhý raz. Prvýkrát sa stretli siláci na ružinovskom zimnom štadióne. Išlo nielen o zaujímavú športovú, ale aj spoločenskú udalosť, ktorá pritiahla záujem širokej verejnosti. Aj tento rok by súťažné disciplíny mali osloviť najmä mladých ľudí, povedal Drozd.
Silní muži budú súťažiť v disciplínach: dvíhanie 140 kg ťažkej klady, ťahanie 14-tonového kamióna, nosenie 340 kg ohrady, priťahovanie 7,5-tonového traktora v sede či dvíhanie až 190-kilogramových betónových gulí.
Podujatie pripravila Slovenská asociácia silných mužov pod záštitou starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov. Vstupné pre verejnosť je bezplatné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona