V Bratislave budú počas horúcich letných dní cisterny s pitnou vodou

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:01 • 2 min
V Bratislave budú počas horúcich letných dní cisterny s pitnou vodou

BRATISLAVA - Obyvatelia i návštevníci Bratislavy sa môžu v centre mesta počas horúcich letných dní osviežiť. Na Hlavnom námestí a Poštovej ulici budú počas horúčav cisterny s pitnou vodou.

slovakia

left justify in out

Verejnosti budú k dispozícii už v utorok (12.7.) a následne vždy, keď teplota vzduchu vystúpi dlhodobejšie nad 30 stupňov Celzia. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

 

Pohár vody z cisterien si budú môcť ľudia v centre mesta dopriať od 10.00 zhruba do 18.00 h. "Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a dať šancu osviežiť sa počas tropických dní. Túto službu využívali občania mesta i návštevníci Bratislavy už aj v minulom roku a boli s ňou spokojní, preto chceme cisterny s pitnou vodou zabezpečiť aj tento rok," povedal primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Priemerná spotreba vody bola počas minulého leta 2000 litrov denne. Prevádzku cisterien zabezpečuje bratislavský magistrát v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS).

 

V meste sú k dispozícii aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite vo viacerých lokalitách, a to napríklad na Panskej ulici, Hviezdoslavovom námestí, Župnom námestí, Námestí SNP, Hlavnom námestí, v Čitárni u Červeného raka či na druhom nádvorí Primaciálneho paláca. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne varuje pred horúčavami na Slovensku. Teplota vzduchu môže v týchto dňoch podľa meteorológov dosiahnuť miestami 35 až 36 stupňov Celzia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona