V Bratislave budú degustovať vína z oblasti Bordeaux

NETKY.SK • 15 Október 2014, 15:11 • 2 min
V Bratislave budú degustovať vína z oblasti Bordeaux

BRATISLAVA - V Bratislave budú degustovať vína z jednej z najuznávanejších vinárskych oblastí na svete. Podujatie Grand Bordeaux 2014, ktoré sa uskutoční 24. októbra, ponúkne milovníčkam a milovníkom vína ponúkne ochutnávku od producentov z kategórie TOP 100. Akciu na Slovensku organizujú po prvý raz.

slovakia

left justify in out

„Odprezentujú sa najmä červené vína Bordeaux z 22 zámkov, ktoré sú skutočnými legendami tohto regiónu ako napríklad Château Pichon Comtesse, Château Palmer, Château Leoville las Casses alebo Château La Conseillante. Počas degustácií rozlejeme cez 600 fliaš vína v celkovej cene viac ako 25-tisíc eur,” povedal spoluorganizátor podujatia Zlatko Míčka zo spoločnosti Merlot d'Or. 

 

Počas podujatia budú môcť návštevníci a návštevníčky degustovať vína z ročníka 2011. „Cieľom je predstaviť kompletný ročník 2011 z Bordeaux pri vstupe na svetový trh. Je to jedinečná možnosť porovnať vína od jednotlivých prestížnych výrobcov z Bordeaux a vytvoriť si tak vlastný obraz o rozdieloch v kvalite a vidieť rôzne štýly jednotlivých vín,“ vysvetlil Zlatko Míčka. 

 

Na ochutnávke v priestoroch Perlovej sály Reštaurácie Hrad sa zúčastnia aj majitelia alebo pivniční majstri niektorých slávnych vinárstiev, ako napríklad Château Lagrange, Château Giscours či Château Smith Haut Lafitte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies