V Bratislave bude začiatkom októbra najväčší projekt vizuálneho umenia

NETKY.SK • 23 September 2010, 10:55 • 2 min
V Bratislave bude začiatkom októbra najväčší projekt vizuálneho umenia

V Bratislave bude začiatkom októbra najväčší projekt vizuálneho umenia

slovakia

left justify in out

img

Výstavy, koncerty, stretnutia s umelcami i knihami, prednášky, fotografické, dizajnérske a výtvarné workshopy pre žiakov i dospelých, aukcia či vínne ochutnávky - to všetko ponúkne nové kultúrne podujatie BLAF/Bratislava Art Festival.
Tento Bratislavský festival umenia pripravujú organizátori pre verejnosť (1. - 6. 10.) s množstvom bezplatných podujatí v 34 kultúrnych inštitúciách. Jeho hlavnou ambíciou je nenútenou a atraktívnou formou priblížiť dianie na slovenskej scéne súčasného vizuálneho umenia, vytvoriť platformu, na ktorej možno zažiť, pochopiť a vnímať umenie.
"Bude to krásny nový festival. Všetko možno absolvovať pešo, pretože dianie je v centre mesta," povedal na dnešnej tlačovej konferencii vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu magistrátu Bratislavy Milan Vajda. Zároveň ocenil spoluprácu štátnych a súkromných galérií pri príprave veľmi rozsiahleho podujatia.
Podľa riaditeľky festivalu aj Nadácie Centrum súčasného umenia Bohdany Hromádkovej chcú týmto ojedinelým podujatím na Slovensku umožniť verejnosti iný dôvod k návšteve 27 galérií a kreatívnym prístupom spoznať rôzne podoby vizuálneho umenia s množstvom sprievodných podujatí a špeciálnych programov.
"Chceme otvoriť Slovenskú národnú galériu (SNG), aby sa ľudia nebáli vstúpiť do tej ohromnej budovy, preto sme sa do projektu zapojili," zdôvodnila jej generálna riaditeľka Alexandra Kusá. V areáli SNG bude aj oficiálne otvorenie festivalu, kde si prídu na svoje i priaznivci hudby na koncerte skupín Hex, Para, Noisecut a Tata Bojs z ČR. Hudba bude znieť aj v iných priestoroch.
Aj náhodní okoloidúci môžu zažiť dizajn víkend v uliciach mesta. V Stredoeurópskom dome fotografie (SEDF) možno spoznať novú fototechniku aj zdokonaliť sa vo fotografovaní. "Otvoríme novú výstavu prác Jany Ilkovej a oceníme fotografa roka," povedala pre TASR Elena Šoltýsová zo SEDF.
Záujemcovia o festival majú na rôznych miestach k dispozícii 50.000 máp s programom. Ten je uvedený aj na internetovej stránke www.blaf.sk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona