V Bratislave bude vystavovať ruský umelec Vladimir Rjabčikov

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:03 • 2 min
V Bratislave bude vystavovať ruský umelec Vladimir Rjabčikov

V Bratislave bude vystavovať ruský umelec Vladimir Rjabčikov

slovakia

left justify in out

img

Výstavná sieň Ruského centra vedy a kultúry (RCVK) v Bratislave bude od 22. septembra patriť výberu diel mladého ruského výtvarníka Vladimira Rjabčikova. TASR o tom informovala Anica Škodová z RCVK.
      Výber diel zo svojej ostatnej tvorby pripravil osobne talentovaný a empatický umelec, ktorý v roku 1994 absolvoval na Rostovskej štátnej pedagogickej univerzite výtvarno-grafickú fakultu. Ako výrazný talent vystavoval však už od roku 1988. Bol účastníkom vyše dvesto skupinových výstav v Rusku a v zahraničí, vrátane úspešnej výstavy v projekte Rusi prichádzajú.
      "Maliarstvo sa zrodilo z tvarov na skalách, z trhlín a z odtlačkov, sčasti zmazaných vodou a pieskom, z rýh a ostatkov šmúh a čiar zmiešaných farieb, z dojmov a predstáv, pocitov a emócií, odvekého úsilia o poznanie," uviedol Rjabčikov s tým, že praveké umenie, umenie paleolitu, pomáha nájsť vlastnú prvopočiatočnú výtvarnosť. "Bizóny a mamuty v skalných jaskyniach, zachované kresby na stenách v starom Egypte, v Pompejách a pri vykopávkach - to je základ, na ktorom rastú nové výtvarno-stavebné kompozície," dodal výtvarník, ktorý získal Zlatý diplom v roku 2002 na stavropoľskom festivale Mladí umelci Severného Kaukazu.
      Rjabčikov sa doposiaľ prezentoval na viac ako dvadsiatich individuálnych výstavách. Jeho diela vlastnia Stavropoľské, Rostovské, Majkopské a Noriľské múzeá výtvarných umení, ale tiež súkromní zberatelia v Rusku, Holandsku, Nemecku, USA, Taliansku a vo Francúzsku. V súčasnosti žije a tvorí v Moskve.
      Rjabčikov zavíta do Bratislavy 22. septembra a osobne sa zúčastní v RCVK na vernisáži svojich originálnych a nezvyčajných prác. Výstava potrvá do konca septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies