V Bratislave bude veľkolepý koncert: Karel Gott a Galavečer plný hviezd

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 13:19 • 2 min
V Bratislave bude veľkolepý koncert: Karel Gott a Galavečer plný hviezd

BRATISLAVA - Fenomenálny spevák Karel Gott, 41-násobný držiteľ Zlatého slávika po nedávnych úspešných koncertoch v Žiline a v Banskej Bystrici zaspieva Karel Gott aj v Bratislave! Maestro vystúpi 27. júna 2018 o 19.00 hod. v Národnom Tenisovom Centre v programe Galavečer plný hviezd v sprievode Pavel Větrovec Band.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a priaznivci Karla Gotta sa môžu tešiť na najväčšie hity legendárneho speváka a ďalších stálic česko-slovenskej populárnej scény. V programe Galavečer plný hviezd vystúpi Karel Gott spolu s Ilonou Csákovou, Monikou Absolonovou, Dashou a Petrom Kolářom v sprievode Pavel Větrovec Band.

 

img


Zlatý hlas z Prahy, ako Karla Gotta nazývajú, je jednou z najvýznamnejších postáv nielen českého hudobného sveta. Svoju dráhu odštartoval koncom 50. rokov účasťou v amatérskych súťažiach, ktoré viedli k jeho prvému angažovaniu v kaviarni Vltava od roku 1958. O päť rokov prichádza jeho zlomový rok, kedy vychádza jeho prvý hit Oči sněhem zaváté, ale taktiež prvýkrát víťazí v ankete Zlatý slávik. V nasledujúcich rokoch sa čoraz viac presadzuje a jeho popularita rapídne narastá, a to nielen v Česku, ale aj v cudzine, predovšetkým v Nemecku. Famózny štart kariéry Karla Gotta v 60. rokoch uzatvára vydanie skvostného albumu Vánoce ve zlaté Praze, ktoré je dodnes odborníkmi považované za jedno z najlepších vianočných albumov vôbec.

 

Počas ďalších desaťročí sa stáva najúspešnejším spevákom na československej hudobnej scéne, čo je podčiarknuté aj desiatkami ocenení: Zlatý slávik, TýTý alebo niekoľkých Zlatými doskami vrátane Platinových dosiek od firmy Supraphon či Zlatou ihlicou od firmy Polydor.


Karel Gott v priebehu svojej kariéry absolvoval nespočetné množstvo koncertných vystúpení v drvivej väčšine európskych krajinách, ale i v USA, Kanade, Číne, Austrálii alebo Japonsku. Hosťoval aj v stovkách televíznych show doma aj v zahraničí. Celkový predaj jeho úspešných albumov sa odhaduje na 27 miliónov nosičov.

 

„Na slovenské koncerty sa vždy veľmi teším, publikum je zakaždým skvelé. Je príjemné vidieť a počuť, ako hľadisko spieva spolu so mnou moje najväčšie hity. Verím, že v Bratislave bude rovnako úžasná atmosféra ako nedávno v Žiline a v Banskej Bystrici,“ odkazuje svojim fanúšikom Karel Gott.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies