V Bratislave a Piešťanoch sa uskutoční prehliadka Dni ruského filmu

NETKY.SK • 25 September 2017, 09:08 • 2 min
V Bratislave a Piešťanoch sa uskutoční prehliadka Dni ruského filmu

BRATISLAVA - V bratislavskom kine Lumiere sa bude od 27. septembra do 3. októbra konať prehliadka Dni ruského filmu. Organizátori v rámci nej predstavia sedem projektov vrátane nových snímok režisérov Karena Šachnazarova, Alexeja Mizgiriova alebo Andreja Končalovského. Vybrané tituly si počas prvých troch októbrových dní budú môcť záujemcovia a záujemkyňa užiť aj v Dome umenia v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Vybrané snímky reprezentujú žánrovú pestrosť súčasnej ruskej filmovej tvorby. Prehliadku otvorí Anna Karenina - Vronského príbeh (2017) Karena Šachnazarova. Film, ktorý je adaptáciou románu Anna Karenina Leva Nikolajeviča Tolstého a knihy Zápisky z rusko-japonskej vojny Vikentija Veresajeva, príde uviesť režisér spolu s ďalšími členmi štábu. Záujemcovia a záujemkyne sa so Šachnazarovom môžu stretnúť aj 28. septembra počas jeho masterclassu, ktorý sa v priestoroch kinosály Filmovej a televíznej fakulty bratislavskej Vysokej školy múzických umení začne o 15:00.

Priaznivci ruskej kinematografie si tiež budú môcť pozrieť snímku Raj (2016) Andreja Končalovského, drámu Duelant (2016) režiséra Alexeja Mizgiriova, adaptáciu poviedky Alexandra Sergejeviča Puškina Piková dáma (2016) v réžii Pavla Lungina, komédiu Dobrý chlapec (2016) od Oksany Karas, triler Alexeja Krasovského s názvom Vymáhač (2015) a drámu Zemetrasenie (2016) Sarika Andreasjana. V piešťanskom Dome umenia si budú môcť návštevníci a návštevníčky podujatia pozrieť tri uvedené tituly, a to Anna Karenina - Vronského príbeh, Raj a Piková dáma.

Vstupné na projekcie v kine Lumiere je zadarmo, lístky budú k dispozícii v pokladni kina vždy 30 minút pred premietaním. Filmy si diváci a diváčky budú môcť pozrieť v originálnom znení so slovenskými titulkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies