V bránke Česka proti Slovensku Vaclík

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 17:20 • 2 min
V bránke Česka proti Slovensku Vaclík

PRAHA - Svätyňu českej futbalovej reprezentácie bude v medzištátnom prípravnom stretnutí so Slovenskom v Žiline 31. marca strážiť brankár švajčiarskeho klubu FC Bazilej Tomáš Vaclík.

slovakia

left justify in out

Jednotka Petr Čech sa totiž po súboji proti Lotyšsku v kvalifikačnej A-skupine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska (hrá sa v sobotu 28. marca v Prahe, pozn.) vráti do FC Chelsea. Vaclíkovi bude podľa iDnes.cz kryť chrbát s najväčšou pravdepodobnosťou gólman ČR do 21 rokov Jiří Pavlenka z Baníka Ostrava.

 

"Na Slovensko chcem vziať jedného brankára z dvadsaťjednotky. Viem síce, že v Hamburgu máme Drobného, ktorý podáva výborné výkony, no má už svoj vek. Na post medzi žrďami sa musíme pozerať perspektívne," povedal tréner českého "áčka" Pavel Vrba a doplnil, že stretnutie so Slovenskom berie ako možnosť vyskúšať si hráčov, ktorí minulý rok nedostali toľko šancí. 

 

"Niektorých po Lotyšsku uvoľníme, iní môžu byť dodatočne nominovaní. Jednoducho pár zmien nastane, týka sa to viac postov," citoval iDnes.cz kormidelníka ČR Pavla Vrbu. Žilinský štart je otázny aj v prípade stredopoliara Arsenalu Londýn Tomáša Rosického. Ten s "kanoniermi" neodcestoval na utorkový odvetný duel osemfinále Ligy majstrov na trávniku AS Monaco, pretože sa stále doliečuje po nachladnutí. Keby 34-ročný Rosický nastúpil proti Lotyšsku aj SR, dočkal by sa stého vystúpenia v národnom tíme. "Nechám to na ňom, ako sa bude cítiť. Keď sa hrá po dvoch dňoch, musí sa šetriť. Pokiaľ na tom bude dobre, môže sa stého štartu dočkať už na Slovensku," podotkol Pavel Vrba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies