V Bostone si pripomenú druhé výročie teroristických útokov

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 14:49 • 2 min
V Bostone si pripomenú druhé výročie teroristických útokov

BOSTON - V americkom Bostone si v stredu smútočnými podujatiami pripomenú druhé výročie teroristických útokov na tamojší mestský maratón.

slovakia

left justify in out

Prítomní si presne o 14:49, teda v čase prvého výbuchu neďaleko cieľovej čiary, minútou ticha pripomenú obete útoku. Následne budú celým mestom znieť kostolné zvony. Tamojším vyšetrovateľom sa do druhého výročia útoku podarilo obžalovať a uznať vinným Džochara Carnajeva, jedného z dvoch páchateľov a mladšieho brata usmrteného osnovateľa útokov Tamerlana. Džocharovi hrozí trest smrti alebo doživotie bez možnosti prepustenia.

 

Carnajeva uznali vinným zo zabitia troch ľudí a zranenia 264 ďalších dvoma podomácky vyrobenými bombami vytvorenými z tlakových hrncov a odpálenými v apríli 2013 počas maratónu v Bostone za účasti bežcov z celého sveta. Tri dni neskôr, keď sa Džochar a jeho starší brat Tamerlan pokúšali utiecť z mesta, zastrelili policajta. Tamerlan zahynul ešte v tú noc, Džochara zatkli 19. apríla 2013, keď ho polícia objavila ukrytého v člne na jednom dvore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona