V Bosne zasiahol zosuv pôdy auto s vodičom, ktorý prišiel o život

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 12:26 • 2 min
V Bosne zasiahol zosuv pôdy auto s vodičom, ktorý prišiel o život

BELEHRAD - Jeden človek dnes zomrel v Bosne zasiahnutej vlnou zlého počasia, ktorá uzavrela cesty na Balkáne, vyvolala na mnohých miestach záplavy a prerušila dodávky elektriny.

slovakia

left justify in out

Bosnianske úrady, citované agentúrou AP, uviedli, že zosuv pôdy, kameňov a stromov zasiahol muža v aute počas jazdy v strednej časti Bosny dnes skoro ráno. Srbské záchranné služby informovali, že vyše 20 ľudí bolo nútených opustiť svoje zaplavené domovy na západe krajiny. V Chorvátsku museli pre silný nárazový vietor a sneh uzavrieť väčšinu ciest spájajúcich jadranské pobrežie s vnútrozemím.

 

Snehová víchrica v okolí metropoly Sarajevo ochromila horské oblasti. Od stredy tam napadlo 2,5 metra snehu, ktorý izoloval a odrezal od elektriny desiatky horských dedín. Na severe Bosny navyše vyhlásili stav ohrozenia pre stúpajúcu hladinu rieky Vrbas, ktorá preteká cez mesto Banja Luka. Meteorológovia nepredpokladajú, že do víkendu by malo sneženie v Bosne ustať.

 

Región postihli vlani v máji rozsiahle záplavy, v ktorých prišlo o život takmer 80 ľudí a asi 140.000 muselo byť evakuovaných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona