V Bosne varovali hráčov hry Pokémon Go pred mínovými poľami

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 10:37 • 2 min
V Bosne varovali hráčov hry Pokémon Go pred mínovými poľami

SARAJEVO - Hráčov populárnej hry pre smartfóny Pokémon Go v Bosne varovali, aby sa vyhli oblastiam, kde sa ešte stále nachádzajú pozemné míny z vojny v 90. rokoch.

slovakia

left justify in out

Varovanie vydala charitatívna odmínovacia spoločnosť, Posavina bez mina, po tom, ako sa dozvedela, že hra zaviedla hráčov na nebezpečné miesta, informovala stanica BBC.

 

Hráči Pokémon Go za pomoci smartfónov lovia kreslené príšerky v skutočnom svete.

 

Od skončenia vojny v roku 1995 zabili pozemné míny v Bosne už najmenej 600 ľudí. Odmínovacia spoločnosť odhaduje, že v zemi zostalo neobjavených ešte asi 120.000 mín.

 

"Dostali sme informáciu, že niektorí užívatelia aplikácie Pokémon Go išli pri pátraní po pokémonoch na miesta, ktoré sú riskantné z hľadiska mín," uviedla Posavina bez mina na Facebooku. "Vyzývame občanov, aby to nerobili, aby rešpektovali demarkačné cedule s označením nebezpečných mínových polí a nechodili do neznámych oblastí."

 

Skôr v priebehu týždňa vystrelil majiteľ domu na Floride na dvoch tínedžerov, ktorých považoval za vlamačov.

Hra však má aj neočakávané pozitívne dôsledky. V jednom britskom meste polícia uviedla, že jej hráči oznámili krádež, na ktorú natrafili počas pátrania po pokémonoch.

 

Cez víkend si už mohli aj Slováci stiahnuť hru, ktorá sa zapíše do dejín. Ide o zatiaľ najsťahovanejšiu bezplatnú hru pre zariadenia so systémom iOS a Android. Za prvý týždeň si ju stiahlo do mobilu 65 miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona