V Bosne odsúdili sedem bojovníkov Islamského štátu v Sýrii

NETKY.SK • 31 Október 2016, 21:02 • 2 min
V Bosne odsúdili sedem bojovníkov Islamského štátu v Sýrii

SARAJEVO - Bosniansky súd odsúdil dnes sedem ľudí na spolu vyše 12 rokov odňatia slobody za spoluprácu s extrémistickou skupinou Islamský štát (IS) a nezákonné vlastnenie zbraní, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V dnešnom verdikte súdu sa uvádza, že sedem obžalovaných uznali za vinných zo zapojenia sa medzi bojovníkov IS v Sýrii v rokoch 2013-14. Výška trestov odňatia slobody sa pohybovala medzi jedným a troma rokmi.

 

Z Bosny odcestovalo do Sýrie vyše 150 ľudí, aby bojovali pre rôzne skupiny, ktoré Organizácia Spojených národov považuje za teroristické organizácie.

 

Tajné služby uvádzajú, že počet ľudí, ktorí odcestovali z Bosny bojovať do Sýrie alebo Iraku, sa začal výrazne znižovať. Stalo sa tak po tom, ako miestne úrady pred dvoma rokmi zaviedli trest dvoch rokov väzenia za účasť vo vojnách v cudzine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies