V Bosne našli ďalší masový hrob pravdepodobne s obeťami srebrenického masakru

NETKY.SK • 14 December 2015, 17:03 • 2 min
V Bosne našli ďalší masový hrob pravdepodobne s obeťami srebrenického masakru

KOZLUK - Forenzní špecialisti dnes informovali o novom masovom hrobe nájdenom na severovýchode Bosny, ktorý pravdepodobne obsahuje telesné pozostatky obetí srebrenického masakru v roku 1995, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Masový hrob sa našiel na základe satelitných záberov z okolia obce Kozluk, uviedol vyšetrovateľ úradu bosnianskeho prokurátora Eldar Jahič.

 

V hrobe sa podľa Jahiča zrejme nachádzajú telesné pozostatky obetí masakry, ktoré pochovali v júli 1995. Niektoré následne v septembri premiestnili do ďalšieho hrobu s cieľom zakryť tento zločin.

 

Obec Kozluk leží asi 70 kilometrov severne od Srebrenice, dejiska najhorších vojnových zločinov v Európe od skončenia druhej svetovej vojny.

 

Forenzní špecialisti dosiaľ identifikovali časti telesných pozostatkov približne desiatich tiel.

 

Bosnianskosrbské ozbrojené sily pod velením v Haagu súdeného generála Ratka Mladiča odviedli po obsadení Srebrenice v júli 1995 napriek prítomnosti holandských modrých prílb okolo 8000 predovšetkým mužov a chlapcov moslimského pôvodu, ktorých neskôr zavraždili v jej okolí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies