V Bosne a Hercegovine zomrel slovenský vojak Pavlovský

NETKY.SK • 14 Február 2018, 13:43 • 2 min
V Bosne a Hercegovine zomrel slovenský vojak Pavlovský

BRATISLAVA – Major Peter Pavlovský zomrel v stredu v Bosne a Hercegovine. Slovenský vojak v krajine pôsobil v operácii ALTHEA. TASR informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

„Peter Pavlovský bol príslušníkom Veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených síl SR, pôsobil v dvoch operáciách v Afganistane a aktuálne bol vyslaný v tretej operácii. Dnes ráno sa mu náhle zhoršil zdravotný stav, okamžite mu bola poskytnutá lekárska pomoc priamo v mieste nasadenia v kempe Butmir v Sarajeve. Bol prevezený do nemocnice, kde zomrel," povedala Capáková.

 

Minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS) a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim vyjadrujú v mene celého ministerstva a ozbrojených síl rodine 42-ročného vojaka a pozostalým úprimnú sústrasť. „Rezort obrany zabezpečí prevoz profesionálneho vojaka na Slovensko bezprostredne po vybavení všetkých potrebných povolení," dodala Capáková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona