V Bombaji po šiestich rokoch otvorili ortodoxné židovské centrum

NETKY.SK • 26 August 2014, 11:17 • 2 min
V Bombaji po šiestich rokoch otvorili ortodoxné židovské centrum

BOMBAJ - V indickom meste Bombaj dnes znovu otvorili židovské centrum, ktoré sa pred šiestimi rokmi stalo terčom útoku pakistanských ozbrojencov. Zúrivé 60-hodinové vyčíňanie, ktoré sa odohralo aj na iných lokalitách tejto finančnej metropoly Indie, si vyžiadalo 166 mŕtvych, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom podujatí v centre ortodoxnej židovskej skupiny Chabad Ľubavič sa zišli rabíni z celej Ázie. Rabín Israel Kozlovsky, ktorý teraz prevádzkuje toto stredisko, uviedol, že v obnovenej budove bude popri židovskom múzeu za 2,5 milióna dolárov umiestnený aj pamätník obetiam tohto útoku z roku 2008. 

 

Otec bývalého rabína Gavriela Holtzberga, ktorý aj so svojou manželkou zahynul pri útoku teroristov, vyzval verejnosť, aby si uctili pamiatku zavraždených osôb a "oslávili ich životy, ako aj odkaz svetla, ktoré šírili". Chabad Ľubavič je jednou z najväčších vetiev chasidského judaizmu na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona