V Bolívii po korupčnej kauze zvrhli prezidenta zväzu Chaveza

NETKY.SK • 26 August 2015, 09:06 • 2 min
V Bolívii po korupčnej kauze zvrhli prezidenta zväzu Chaveza

LA PAZ - Prezident Bolívijskej futbalovej federácie Carlos Chavez, ktorý čelí obvineniu z korupcie, končí vo svojej funkcii. Tamojšie kluby v utorok jednomyseľne zahlasovali za jeho odvolanie.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli sme sa odobrať pánovi Carlosovi Chavezovi mandát," uviedol podľa agentúry Reuters nový generálny sekretár federácie Walter Torrico. Štátni žalobcovia minulý týždeň prehľadali sídlo zväzu a obvinili Chaveza, že nespolupracoval s vyšetrovateľmi pri riešení korupčnej kauzy.

 

Prezidenta bolívijského zväzu a bývalého pokladníka Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Carlosa Chaveza zatkla polícia 17. júla. Mal sa dopustiť podvodu v prípade zriadenia účtu, kam mali byť posielané finančné prostriedky na podporu rodine fanúšika, ktorý zomrel v roku 2013 počas medzinárodného zápasu v meste Oruro. Podľa štátnej agentúry ABI však rodina nikdy peniaze z fondu nedostala. Okrem Chaveza zadržala polícia aj generálneho sekretára zväzu Alberta Lozadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies