V bojoch v Sýrii boli zranené desiatky občanov Ruska, sú aj padlí

NETKY.SK • 20 Február 2018, 14:59 • 2 min
V bojoch v Sýrii boli zranené desiatky občanov Ruska, sú aj padlí

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok v osobitnom vyhlásení informovalo, že v nedávnych bojoch v Sýrii bolo zranených a momentálne je hospitalizovaných niekoľko desiatok Rusov a občanov krajín Spoločenstva nezávislých štátov. Došlo aj k obetiam na životoch, informovala rozhlasová stanica Echo Moskvy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruský rezort diplomacie vo vyhlásení zdôraznil, že nejde o príslušníkov ruských ozbrojených síl v aktívnej službe. Ministerstvo dodalo, že raneným bola ponúknutá súčinnosť pri ich návrate do vlasti, kde sa teraz liečia v rôznych zdravotníckych zariadeniach.

 

Echo Moskvy pripomenulo, že ministerstvo zahraničných vecí už skôr nevylúčilo, že obeťami nedávnych bojov v Sýrii sa stalo aj asi päť ruských občanov, ako o tom informovali viaceré ruské médiá.

 

Rozhlasová stanica tiež upozornila, že kým ruské i západné médiá uvádzali, že títo ruskí občania zahynuli pri náletoch lietadiel Spojenými štátmi vedenej koalície na pozície spojencov sýrskej vládnej armády, ruské ministerstvo zahraničných vecí uvádza, že ruskí občania boli ranení alebo padli v bojoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies