V bojoch v metropole Helmandu zahynulo vyše 200 vojakov a policajtov

NETKY.SK • 14 Október 2016, 13:26 • 2 min
V bojoch v metropole Helmandu zahynulo vyše 200 vojakov a policajtov

KÁBUL - Stovky príslušníkov afganských bezpečnostných síl boli zabité pri najnovších bojoch proti povstalcom, ktorí podnikajú útoky na mesto Laškargáh, metropolu juhoafganskej provincie Helmand.

slovakia

left justify in out

Zástupca šéfa provinčnej rady Abdul Madžíd Achonzáda a zákonodarca Šír Muhammad Achon stanovili počet vojakov a policajtov, zabitých za posledných desať dní v metropole Laškargáh i jej okolí, na vyše 200.

 

Zároveň uviedli, že o život prišlo aj 45 civilistov. Achon dodal, že zranenia utrpelo takisto 100 príslušníkov bezpečnostných síl. Obaja predstavitelia upozornili, že provincia zažíva najhoršiu situáciu za posledných 15 rokov, teda od zvrhnutia režimu fundamentalistického hnutia Taliban pri vojenskom zásahu Spojených štátov v Afganistane v roku 2001.

 

Taliban za posledný rok prevzal kontrolu nad väčšinou provincie Helmand, ktorá je zdrojom väčšiny svetového heroínu, napísala dnes tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies