V bojoch v Kašmíre zahynul indický vojak a dvaja vzbúrenci

NETKY.SK • 9 August 2015, 12:34 • 2 min
V bojoch v Kašmíre zahynul indický vojak a dvaja vzbúrenci

ŠRÍNAGAR - Život indického vojaka a dvoch vzbúrencov si vyžiadali dve ozbrojené zrážky, ku ktorým došlo v sobotu večer a dnes v indicko-pakistanskom pohraničí v spornom himalájskom regióne Kašmír.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.


Dvaja militanti zahynuli dnes v boji s indickými vojakmi po tom, ako prenikli na indické územie z pakistanskej časti Kašmíru. Podľa nemenovaného indického dôstojníka k incidentu došlo v sektore Keran. V boji so skupinou vzbúrencov, ktorí do indickej časti Kašmíru prenikli v sobotu neskoro večer z Pakistanu v sektore Tangdar, zahynul indický vojak.


Indická armáda začala obe oblasti prehľadávať, ale pre hustú hmlu musela pátraciu operáciu prerušiť.
Kašmír leží v indicko-pakistanskom pohraničí, pričom obe tieto krajiny si robia nárok na celé jeho územie. Od roku 1947, keď India a Pakistan získali nezávislosť od Británie, viedli už medzi sebou o ovládnutie Kašmíru dve vojny.


India navyše obviňuje Pakistan, že vyzbrojuje vzbúrencov, ktorí od roku 1989 bojujú za nezávislosť Kašmíru alebo za jeho pripojenie k Pakistanu, čo Islamabad odmieta. Celkovo si boje o Kašmír vyžiadali na oboch stranách viac ako 68.000 životov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies