V bojoch s Talibanom zahynuli desiatky policajtov a vojakov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 13:37 • 2 min
V bojoch s Talibanom zahynuli desiatky policajtov a vojakov

KÁBUL - Desiatky príslušníkov afganských bezpečnostných síl zahynuli v priebehu dvoch dní v juhoafganskej provincii Helmand, kde militanti z hnutia Taliban prepadli viacero kontrolných stanovíšť.

slovakia

left justify in out

"V troch okresoch provincie Helmand zahynulo približne 40-50 príslušníkov afganských bezpečnostných síl," povedal predstaviteľ provincie Sardár Muhammad Hamdárd.

 

Rovnaký počet obetí z radov príslušníkov afganských bezpečnostných síl uviedol aj člen provinčnej rady v Helmande Mirzá Husajn Aluzáda.

 

V oboch prípadoch ide o výrazne vyšší počet, ako udáva úrad guvernéra provincie Helmand, podľa ktorého v bojoch s militantmi z Talibanu prišli o život štyria policajti, pričom talibovia dobyli celkovo 19 kontrolných stanovíšť.

 

"Jedno z kontrolných stanovíšť v okrese Mardža, ktoré bráni najmenej štyridsať vojakov, obliehajú militanti z Talibanu už niekoľko dní. Posily zatiaľ nedorazili," povedal Hamdárd. "Domy v Mardži sa zmenili na bunkre," dodal.

 

Ak sa podľa Hamdárda situácia nezmení a bezpečnostné sily militantov neporazia, Taliban, ktorý kontroluje rozsiahle územia na severe Helmandu, by v budúcnosti mohol ovládnuť celú provinciu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies