V bojoch s militantmi zahynul americký vojak

NETKY.SK • 1 Máj 2018, 13:03 • 2 min
V bojoch s militantmi zahynul americký vojak

KÁBUL - Jeden americký vojak zahynul a ďalší utrpel zranenia pri útoku militantov, ku ktorému došlo v pondelok na východe Afganistanu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie misie NATO v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení sa neuvádza meno padlého, ani názov provincie, kde k ozbrojenej potýčke došlo. Pri tom istom útoku prišlo o život alebo utrpelo zranenia aj viacero príslušníkov afganských bezpečnostných síl. Ich presný počet afganské ministerstvo obrany nezverejnilo a na žiadosť DPA o vyjadrenie nereagovalo.

 

Veliteľ amerických síl misie NATO v Afganistane John Nicholson vyjadril sústrasť pozostalým po všetkých padlých a vyzdvihol hrdinstvo a odvahu s akou príslušníci afganských ozbrojených síl bojujú v Afganistane proti militantom z hnutia Taliban a extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Americké a afganské sily vystupňovali v posledných mesiacoch pozemné a letecké útoky na pozície Islamského štátu vo východoafganskej provincii Nangarhár. Ide o realizáciu novej americkej stratégie, ktorú vlani v októbri oznámil šéf Bieleho domu Donald Trump.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies