V bojoch s islamistami zahynulo 18 vojakov

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 11:43 • 2 min
V bojoch s islamistami zahynulo 18 vojakov

MANILA - Osemnásť filipínskych vojakov prišlo o život a vyše 50 ďalších utrpelo zranenia v bojoch s islamistami na juhu krajiny, informovala dnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na filipínsku armádu. K ozbrojeným zrážkam armády s približne 100 členmi skupiny Džamáa abú Sajjáf došlo na ostrove Basilan.

slovakia

left justify in out

Najmenej štyrom vojakom militanti sťali hlavy. O život prišlo aj päť islamistov vrátane jedného pôvodom z Maroka. Obeťou je údajne aj jeden zo synov Isnilona Hapilona - veliteľa Džamáa abú Sajjáf.

 

Podľa BBC bol terčom armádnej operácie práve Isnilon Hapilon, ktorý prisahal vernosť teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Američania vypísali odmenu vo výške až päť miliónov dolárov za informácie, ktoré by viedli k jeho dolapeniu.

 

"Naša skupina išla na nich zaútočiť. Počas cesty však bola prepadnutá zo zálohy," uviedol plukovník Benedict Manquiquis, hovorca armádnej jednotky, ktorá sa zúčastnila bojov.

 

"Nepriateľ mal prevahu, takže bez ohľadu na to, kde sa naši vojaci snažili nájsť kryt, stále boli terčom ťažkej palebnej sily a improvizovaných výbušných zariadení," dodal Manquiquis.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona