V bojoch o Syrtu v Líbyi padlo už vyše 220 provládnych vojakov

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:17 • 2 min
V bojoch o Syrtu v Líbyi padlo už vyše 220 provládnych vojakov

TRIPOLIS - Najmenej 84 ďalších príslušníkov líbyjských provládnych síl zahynulo v bojoch o mesto Syrta, ktoré vlani ovládla teroristická organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Milície preukazujúce vernosť centrálnej vláde v Tripolise tak od začiatku ofenzívy s cieľom dobyť Syrtu prišli o 222 vojakov, informoval dnes jeden z ich predstaviteľov, ktorého cituje agentúra DPA.

 

Mesto ležiace na pobreží Stredozemného mora je od vlaňajška hlavnou baštou IS v Líbyi, kde militantní džihádisti využili chaos v dôsledku občianskej vojny. Provládne sily vstúpili do Syrty začiatkom júna a v utorok zaznamenali ďalšie úspechy, keď sa im podarilo prevziať kontrolu nad miestnym rozhlasovým štúdiom, elektrárňou a celou centrálnou štvrťou.

 

Predstaviteľ provládnych jednotiek Ahmad Ruajtí pre DPA uviedol, že výsledkom najnovších bojov je 84 mŕtvych a 135 zranených vojakov. Od začiatku tejto ofenzívy v prvej polovici mája tiež podľa neho prišlo o život odhadom viac ako 700 bojovníkov IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies