V bojoch na východe Ukrajiny zahynuli štyria vojaci a siedmi utrpeli zranenia

NETKY.SK • 23 August 2018, 17:52 • 2 min
V bojoch na východe Ukrajiny zahynuli štyria vojaci a siedmi utrpeli zranenia

MOSKVA - Intenzívne boje na východe Ukrajiny obsadenom proruskými povstalcami si vo štvrtok vyžiadali životy štyroch vojakov a zranenia siedmich ďalších príslušníkov armády. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo obrany.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení uviedlo, že ide zrejme o najväčšie straty na životoch za posledné mesiace a došlo k nim vo štvrtok skoro ráno počas zrážok, ktoré trvali päť hodín. Ministerstvo uviedlo, že boje prepukli, keď povstalci začali ostreľovať vládnych vojakov mínometnými granátmi a snažili sa tak preraziť frontovú líniu na východe Luhanskej oblasti.

 

Povstalci v Luhanskej oblasti však obvinili vládnych vojakov, že to oni zaútočili ako prví. V separatistickom konflikte na východe Ukrajiny zahynulo od jeho začiatku v apríli 2014 vyše 10.000 ľudí. Mierová dohoda z roku 2015 pomohla zmierniť nepriateľské akcie, ale ozbrojené zrážky pokračujú, pripomenula v správe tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona