V bojnických kúpeľoch by mal vyrásť nový liečebný dom za 21 miliónov eur

NETKY.SK • 20 Február 2015, 18:24 • 2 min
V bojnických kúpeľoch by mal vyrásť nový liečebný dom za 21 miliónov eur

BOJNICE - V kúpeľoch v Bojniciach by mal vyrásť ďalší liečebný dom (LD) s 318 lôžkami, novými liečebnými, rehabilitačnými a stravovacími službami, a tiež s parkovacími plochami.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zámeru, ktorý Kúpele, a.s., Bojnice predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie a je v zisťovacom konaní.
     

Odhadované náklady na nový LD s menom Kozlišov odhaduje spoločnosť na približne 21 miliónov eur. Mal by byť päťpodlažný, dispozične riešený na centrálnu vstupnú časť s vestibulom a dvoma bočnými krídlami. V južnom krídle budú situované rehabilitačné a liečebné prevádzky, v severnom krídle bude ubytovanie a hospodárske časti. Stáť by mal v blízkosti existujúceho LD Baník, pričom tak vytvorí predpoklady na intenzívnejšie využívanie vonkajšieho termálneho bazénu pri ňom.
     

Ako sa uvádza v materiáli, zámerom vedenia kúpeľov v Bojniciach je prostredníctvom tohto projektu zlepšiť a zvýšiť počet ubytovacích kapacít i ponúkaných kúpeľných a rehabilitačných služieb.
     

S výstavbou nového LD chce spoločnosť začať v septembri tohto roka a dokončený by mal byť o tri roky neskôr. V súvislosti so svojou novou prevádzkou by chcela prijať aj okolo 50 nových zamestnancov. 
     

Bojnické kúpele majú v súčasnosti deväť liečebných domov s dovedna 857 lôžkami. Podľa údajov zverejnených v zámere dosiahla celková návštevnosť kúpeľov v roku 2013 24.151 ľudí a pracovalo v nich 220 zamestnancov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies