V bojnickom areáli sokoliarov vznikla rozprávková divadelná scéna

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 14:14 • 2 min
V bojnickom areáli sokoliarov vznikla rozprávková divadelná scéna

BOJNICE - So známymi i menej známymi rozprávkovými postavami sa môžu toto leto stretnúť návštevníci v areáli sokoliarov v Bojniciach. Vznikla tam totiž divadelná scéna, na ktorej sa budú predstavovať ochotnícki herci.

slovakia

left justify in out

"Rozprávky by mali spájať ľudí, preto sme sa rozhodli ísť týmto smerom, aby ľudia v Bojniciach videli rozprávkový zámok nielen raz do roka a počas dvoch víkendov, ale aby to tu žilo aj počas sezóny rozprávkami," zdôvodnil zriadenie rozprávkovej scény vedúci sokoliarov Jozef Tomík.

 

Na návštevníkov podľa neho čaká zhruba hodinový ucelený program. "V jednom programe je to rozprávkový príbeh, kde sa striedajú rôzne kráľovstvá, a v druhom programe, v Patovi a Matovi, sú rôzne postavičky z večerníčkov, ktoré naozaj majú čo povedať nielen staršej generácii, ale aj mladším divákom," priblížil.

 

Rozprávkový príbeh alebo Zachráňme rozprávky je poučným príbehom pre deti, ktoré sú stále na Facebooku. Je to doslovne príbeh o Facebooku a rozprávkach, ozrejmil jeho režisér Vladimír Václaviak. "Rozprávka má naučiť to, aby deti neboli len pri počítači, aby robili inú činnosť, napríklad divadlo, že sú ešte rozprávky a existujú v ich predstavách," doplnil.

 

Spomínané vystúpenia si budú môcť návštevníci areálu sokoliarov pozrieť počas júnových víkendov, v júli a auguste podľa návštevnosti, konkretizoval Tomík.

 

Počas pracovných dní bude scéna žiť ešte jedným divadlom. "V júli a auguste to bude menšie rozprávkové predstavenie - Zbojník Jurošík, zbojník Hrajruka a zemepán," dodal Václaviak.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies