V bojnickej nemocnici na svojej výpovedi trvá 90 sestier

NETKY.SK • 23 December 2015, 12:22 • 2 min
V bojnickej nemocnici na svojej výpovedi trvá 90 sestier

BOJNICE - Na ukončení svojho pracovného pomeru trvá naďalej 90 sestier a pôrodných asistentiek z Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. K dnešnému dňu tak stiahli svoje výpovede dve ich kolegyne, ktoré sa koncom novembra pripojili k akcii hromadných výpovedí v nemocniciach.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes TASR Jana Paulínyová, vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom bojnickej nemocnice. Bojnické zdravotnícke zariadenie situáciu podľa Paulínyovej rieši a už dlhšie hľadá náhradu za odchádzajúce zdravotné sestry a pôrodné asistentky prostredníctvom inzerátov. 

 

Na ukončení svojho pracovného pomeru naďalej podľa Ministerstva zdravotníctva SR trvá aj 897 sestier pracujúcich v siedmich štátnych nemocniciach, k 22. decembru svoje výpovede stiahlo dovedna 365. Do akcie hromadných výpovedí sa okrem nich zapojili aj ich kolegyne z popradskej nemocnice, všetky ich už však stiahli. Nemocnice už prijali do pracovného pomeru 110 nových sestier.

 

Sestry pristúpili k hromadným výpovediam, pretože sú nespokojné so zákonom o platoch zdravotníkov. Ten od januára upraví ich mzdy, a to aj napriek tomu, že prezident SR Andrej Kiska ani po druhý raz nepodpísal novelu zákona o poskytovateľoch. Právna norma tak bude platiť bez jeho podpisu. Poslanci ju opätovne schválili 15. decembra, keď odmietli prezidentove pripomienky. Zdravotníci tvrdia, že zákon nezohľadňuje ich požiadavky. Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD) ho, naopak, považuje za korektný a solídny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies