V boji proti ebole chcú pomôcť aj hudobníci a speváci - špeciálnou nahrávkou

NETKY.SK • 10 November 2014, 18:18 • 2 min
V boji proti ebole chcú pomôcť aj hudobníci a speváci - špeciálnou nahrávkou

LONDÝN - Aj výťažok z predaja novej verzie songu Do They Know It's Christmas?, ktorý pôvodne vznikol v rámci charitatívneho projektu Band Aid na pomoc Afrike pred 30 rokmi, by mal pomôcť v aktuálnom boji proti epidémii eboly na západe čierneho kontinentu. Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Vianočnú pieseň z pera lídrov skupín Boomtown Rats a Ultravox, Boba Geldofa a Midga Ura, nahrala v roku 1984 s cieľom pomôcť v boji proti hladomoru v Etiópii plejáda hviezd hudobného neba vrátane Phila Collinsa, Stinga, Davida Bowieho, Georgea Michaela alebo frontmana skupiny U2 Bona.
     

Výťažok z predaja predmetného singlu dosiahol osem miliónov libier. Pieseň sa dočkala dvoch ďalších nahrávok, a to v rokoch 1989 a 2004.
     

V sobotu by sa na nahrávke jej novej verzie s mierne pozmeneným textom mali podieľať aj chlapčenská skupina One Direction a ďalší interpreti, napríklad Ed Sheeran a Sam Smith, prezradil dnes na tlačovej konferencii v Londýne jeden z iniciátorov projektu Bob Geldof.
     

Podľa jej slov by už v pondelok mali mať záujemcovia možnosť stiahnuť si song prostredníctvom webu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona