V boji o základňu Wádí Dajf v Sýrii zahynulo 100 vojakov a 80 islamistov

NETKY.SK • 16 December 2014, 11:47 • 2 min
V boji o základňu Wádí Dajf v Sýrii zahynulo 100 vojakov a 80 islamistov

BEJRÚT - Približne 100 vojakov sýrskej armády a 80 islamistických povstalcov prišlo o život počas dvojdňových bojov o základňu Wádí Dajf v provincii Idlib. Oznámilo to dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Strategicky významnú vojenskú základňu Wádí Dajf, nachádzajúcu sa v blízkosti mesta Maarrat an-Numán a severojužnej diaľnice spájajúcej Aleppo s Damaskom, dlhodobo kontrolovala sýrska armáda. Povstalci sa základňu pokúšajú dobyť už od roku 2012 a opakovane ju obliehali. Po ťažkých bojoch sa jej v pondelok zmocnili džihádisti z Frontu an-Nusra, sýrskej odnože al-Káidy, a ďalších dvoch sunnitských militantných skupín Džund al-Aksá a Ahrár aš-Šám. 
      

Islamisti a ďalšie povstalecké skupiny ovládajú väčšinu vidieckych oblastí provincie Idlib. Sýrska armáda sa však stále drží v rovnomennej provinčnej metropole. V ostatných dňoch vzbúrenci obsadili sedem armádnych kontrolných stanovíšť v okolí Wádí Dajf, ako aj neďalekú základňu Hamidíja. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona