V bločkovej lotérii sa budú žrebovať peňažné výhry aj vecné ceny

NETKY.SK • 13 August 2013, 17:44 • 2 min
V bločkovej lotérii sa budú žrebovať peňažné výhry aj vecné ceny

BRATISLAVA - Bločková lotéria by sa mala na Slovensku spustiť podľa pôvodného plánu, teda od septembra tohto roku. Národná lotériová spoločnosť Tipos je podľa hovorcu firmy Rastislava Čépeho pripravená spustiť ju budúci mesiac.

slovakia

left justify in out

V lotérii sa bude žrebovať v dvoch kolách, ľudia môžu získať peňažné výhry aj vecné ceny. Lotéria bude fungovať tak, že si človek na základe údajov z bločku z obchodu či reštaurácie bude môcť vyplniť tiket. Na jeden tiket bude možné uviesť údaje len z jedného bločku. "O peňažné výhry sa bude hrať každých 14 dní, táto časť lotérie bude pre hráčov takzvanou prvou šancou," opísal Čépe. V takzvanej druhej šanci, kde sa bude hrať o vecné ceny, bude žrebovanie každých 28 dní.

Výhry sú vzhľadom na charakter hry oslobodené od dane z príjmov a povinnosti platenia zdravotných odvodov, doplnil hovorca. Do lotérie sa budú môcť ľudia zapojiť podaním súťažných tiketov na ktoromkoľvek z 2424 obchodných miest Tiposu. Zaplatia však za to manipulačný poplatok. Bezplatné podanie tiketu bude cez internet, mobilnú aplikáciu alebo SMS správu.

Lotériou chce ministerstvo financií motivovať ľudí, aby si pri nákupoch pýtali od predajcov doklady o zaplatení. Tým by prirodzene tlačili na obchodníkov, aby vydávali pokladničné bloky a nemohli by ukracovať štát na dani z pridanej hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies