V bločkovej lotérii bolo zaregistrovaných 85 miliónov blokov

NETKY.SK • 3 September 2014, 15:54 • 2 min
V bločkovej lotérii bolo zaregistrovaných 85 miliónov blokov

BRATISLAVA - V národnej bločkovej lotérii bolo za necelý rok od jej spustenia, teda od 16. septembra 2013 do 2. septembra tohto roku, zaregistrovaných vyše 85,4 mil. pokladničných dokladov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v stredu na tlačovej konferencii šéf prevádzkovateľa lotérie, štátnej spoločnosti Tipos, Ladislav Kriška. Veľkú väčšinu z tohto počtu, až takmer 84 mil. bločkov, zaregistrovali hráči do lotérie prostredníctvom internetu. Počet aktívnych hráčov aktuálne predstavuje takmer 460 tisíc.

 

Tipos pritom hráčom národnej bločkovej lotérie za rok jej fungovania vyplatil peňažné výhry v sume 960 tis. eur. Výhercovia si okrem toho vďaka lotérii odniesli aj 21 osobných automobilov a získali tri dovolenky. Všetky výhry pritom národná lotériová spoločnosť zabezpečuje z vlastných zdrojov a prostredníctvom svojich partnerov. Ako dodal Kriška, spolu s peňažnými výhrami by ročné náklady na národnú bločkovú lotériu nemali prekročiť 2 mil. eur. 

 

Národnú bločkovú lotériu pritom od tohtoročného októbra čakajú zmeny. Tipos tvrdí, že výrazne vzrastie počet výhercov a mesačný žrebovací cyklus sa zmení na týždenný. Zároveň sa zavedie systém generovaného jackpotu, pri ktorom bude o výške hlavnej týždennej výhry rozhodovať počet zaregistrovaných pokladničných bločkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies